Räddade kattungar med mamma

onsala-under-skola

 

I höstas fick vi larm om en kattmamma med ungar vid en skola ute i Onsala.
Vi åkte ut efter skoltid och hittade snart de små liven som var långt in under en byggnad. Vi lyckades locka ut två, men de andra höll sig precis så långt bort att vi inte kunde nå dom. Någon mamma såg vi tyvärr inte till. Vi höll på länge men fick tyvärr inse att vi var tvungna att ge upp. Då personalen hade sett mamman bara några timmar tidigare så visste vi ändå att hon skulle återkomma och ta hand om de små som blev kvar.
Vi åkte tillbaka på fredagen och då vart alla spårlöst försvunna ?

Men vi bestämde oss för att de skulle hittas, så vi började att gå runt och knacka dörr och prata med folk i området och till slut hittade vi kattmamman och dess ägare ?
Tyvärr så vart ägarna lite bekymrade över kattungarna då de inte riktigt visste vad de skulle göra med ungarna, då de var 6 st och inte tama alls.
De vuxna katterna bodde redan på gården när paret tog över och är sk ladugårdskatter. De tar hand om möss och råttor, så de ville ju absolut behålla dem men de hade ingen aning om hur de skulle hantera ungarna då det blev för mycket katter med dem.
Efter mycket bollande fram och tillbaka som kom vi fram till en lösning. Kanske inte den mest optimala, men ibland får man ta en dålig situation och göra det bästa av den.
Så vi fick med oss alla kattungarna och vi ska hjälpa paret i veckan att se till att de vuxna katterna kastreras.
Så nu har vi sex små troll som är i jourhem och ska socialiseras med hjälp av jourhemmens egna katter ❤️

Mycket av vårt arbete inom Djurskyddet innebär att prata med folk och berätta och förklara vikten av att kastrera och id-märka sina djur.
De finns ännu många som inte tagit kattens värde till sig, men en okunnig ägare i taget så fortsätter vår kamp för våra fyrfota vänner

Kontakta oss

info@djurskyddetnorrahalland.se
0708-776470

Pg: 89874-2

oktober 2017
MTOTFLS
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« Sep   Nov »
Hitta oss på Facebook