Jourhem sökes

Djurskyddet Norra Halland behöver din hjälp!

Bli jourhem och hjälp oss att ge våra katter en bra start på det nya livet!
Vi har ett antal katter som är i behov av hjälp! För att kunna hjälpa fler katter i nöd, så är Djurskyddet Norra Halland i behov av seriösa och trygga jourhem. Att vara jourhem innebär att öppna upp sitt hem och sitt hjärta för en eller flera hemlösa katter. Att vara jourhem är ett ideellt arbete, men Djurskyddet Norra Halland står för kostnader som kattsand, mat, veterinärvård och eventuella mediciner.

Varför behöver vi jourhem?
Vi har inte något katthem utan förlitar oss därför helt på våra eminenta jourhem. När vi tar in en katt så anmäls den som upphittad till polisen och vi lägger även ut en efterlysning på Facebook och på vilse.nu och efter ca 1 månad så tillfaller katten Djurskyddet Norra Halland enligt hittegodslagen. Under tiden vi letar ägare så behövs ett jourhem, dyker en ägare upp – kanon men många gånger gör det inte det och då får vi leta upp ett nytt för-alltid-hem till katten.
Vilka katter behöver jourhem?
Några av de katter som kommer till jourhem är i behov av en lugn och trygg miljö och lite extra omsorg.
Statusen på katter som kommer in varierar – det är katter som behöver landa innan de adopteras ut, det kan vara katter i sämre skick som behöver omvårdnad och tid att hämta sig eller katter som behöver tid att vänja sig vid människor.
Självklart har vi en dialog med jourhemmet om katten innan vi placerar – detta för att det skall bli bra för både katten och jourhemmet.
Hur länge katterna behöver vara i sina jourhem skiftar. Det kan röra sig om några dagar eller flera månader.
Vad gör jourhemmet?
Jourhemmen har en oerhört viktig uppgift, då målet är att katten ska bli friskare, tryggare och utvecklas positivt inför kommande omplacering till ett eget, varaktigt hem.
Att t ex ta hand om en katt som är ovan vid människor innebär att arbeta aktivt för att ge den förtroendet för människan. Det kan vara en lång process av många små steg som kräver stort tålamod. Men när målet till slut är nått är lyckan stor både hos katt och människa.
För den som tar sig an en ”skyggis” kan det vara en fördel om det redan finns en tam katt i jourhemmet. Båda katterna har glädje av varandras sällskap och den skygga katten lär sig av den tama att umgås med människor.
När katten kommer till jourhemmet, så behöver den oftast vara avskild från andra katter om det finns i hemmet. En rekommenderad period för detta är 1-2 veckor beroende på miljön katten kommer ifrån.
För att vägen mot ett eget hem för katten ska gå så smidigt som möj­ligt, är det viktigt att jourhemmet kan ta emot samtal och besök från intresserade köpare, och att jourhemmet på olika sätt hjälper till att informera om katten. Detta kan ske via Djurskyddet Norra Hallands Facebook sida, eller via sin kontaktperson. Bilder tillsammans med lite information och uppdateringar kring katten är viktigt.
Det är även viktigt för oss att våra katter har det bra, därför intervjuas alla blivande jourhem noga och de får stöd och support på olika sätt. För varje katt finns en handlingsplan och information om vad man kan göra för att ta hand om katten väl.
Vill du bli jourhem?
Att vara jourhem är en spännande utmaning för dig som har kattvana och som både vill använda din kunskap, lära dig mer och få möjlighet att hjälpa katter som har det extra svårt.
Är du intresserad av att ta emot en katt i ditt hem under en tid och ge den en ny chans i livet?

Hör av dig till info@djurskyddetnorrahalland.se eller via ett pm på Fb så berättar vi mer!
Om du vill veta mer om hur det är att vara jourhem – välkommen att kontakta oss!
Djurskyddet Norra Halland

VI GÖR SKILLNAD

Här är några av de katter vi har kunnat hjälpa till ett nytt tryggare liv tack vare våra jourhem!

Kontakta oss

info@djurskyddetnorrahalland.se
0708-776470

Pg: 89874-2

oktober 2017
MTOTFLS
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« Sep   Nov »

Hitta oss på Facebook